۷ مرداد ۱۳۹۵، ۱۹:۱۹

رئیس جهاد کشاورزی دامغان:

درآمد۶۰۰میلیاردی پسته دامغان حقیقت ندارد/ عرضه پسته تا۱۰روز آینده

درآمد۶۰۰میلیاردی پسته دامغان حقیقت ندارد/ عرضه پسته تا۱۰روز آینده

دامغان - رئیس جهاد کشاورزی دامغان با اشاره به شایعاتی مبنی بر درآمد ۶۰۰ میلیارد تومانی دامغان از فروش پسته، گفت: این رقم مربوط به گردش مالی است و به عنوان درآمد باغداران حقیقت ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس علیان نژاد در نشست جلسه ستاد هماهنگی سومین جشنواره پسته دامغان به میزبانی جهاد کشاورزی این شهرستان، ضمن اشاره به عرضه پسته دامغان در ۱۰روز آینده، بیان داشت: مدتی است که اخبار و شایعاتی درباره درآمد دامغان از پسته بر سر زبان ها افتاده است که متاسفانه این امر بر روحیه پسته کاران اثر سوء می گذارد لذا مردم باید بدانند که این ارقام مطروحه به هیچ وجه صحیح نیست.

وی افزود: در استان سمنان ۱۸ هزار هکتار پسته کشت می شود که از این میزان ۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار آن در دامغان است اما این امر دلیل نمی شود که درآمد پسته کاران دامغانی چند ۱۰۰میلیارد تومان باشد چرا که این امر به خصوص در نبود صنایع تبدیلی محال است.

رتبه ششم کشوری دامغان در تولید پسته

رئیس جهاد کشاورزی دامغان با بیان اینکه با توجه به حجم وسیع زمین های زیر کشت محصول پسته در دامغان، می توان این شهرستان را از قطب های پسته کاری کشور دانست، گفت: این شهرستان در بحث تولید پسته در واحد سطح، رتبه نخست کشوری را در اختیار دارد که این امر نشان دهنده وجود ظرفیت های بالای دامغان در مقوله تولید پسته و همچنین صادرات این محصول گرانبها است.

علیان نژاد با بیان اینکه دامغان از نظر تولید نیز رتبه ششم کشوری را به خود اختصاص داده است، ابراز داشت: از ابتدای فروردین ماه سال جاری ۴۰۰ هکتار به سطح زیر کشت پسته این شهرستان اضافه شده است که این افزایش در واحد سطح می تواند تولید ۱۲۰ هزار تن پسته را در این شهرستان رقم بزند.

وی با اشاره به آغاز فصل برداشت پسته دامغان تا ۱۰روز آتی افزود: زمان برداشت پسته بهترین فرصت برای خارج شدن از اشتغال موقت بیکاران دامغانی است و جوانان می توانند از این فرصت سه ماهه بهره ببرند.

تازه فروشی پسته کاهش می یابد

رئیس جهاد کشاورزی دامغان درباره تازه فروشی پسته نیز، گفت: در سال جاری پیش بینی توزیع ۱۷ هزار تن پسته تازه در بازار شده است که این میزان به نسبت به سال قبل ۶۰ درصد کاهش خواهد داشت چرا که قطعا خشک فروشی و توزیع آن در سایر فصول می تواند ارزش افزوده بیشتری را به این محصول ببخشد.

علیان نژاد با بیان اینکه نمی توانیم باغداران را مجبور به خشک فروشی کنیم، ابراز داشت: نبود صنایع تبدیلی، فراوری، خشک کردن، بسته بندی و ... در دامغان باعث شده تا برخی نسبت به فروش تر محصولاتی خود اقدام کنند با وجود اینکه قطعا محصول خشک می تواند در نوروز به بازار عرضه شده و ارزش افزوده ای ده ها برابری داشته باشد.

وی در پایان به تغییر الگوی کشت و آبیاری قطره ای نیز اشاره کرد و افزود: دامغان در بحث آبیاری به صورت تحت فشار در زمره شهرستان های پیشرو است که در سال جاری  و از اعتبارات سفر ریاست جمهوری، دو هزار هکتار از اراضی این شهرستان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده و دو هزار هکتار دیگر در سال آتی انجام خواهد شد.

کد خبر 3726426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha